1. За допомогою функції с() сформувати вектор, що містить: а) всі цілі числа від 4n до 2n у спадному порядку; б) вектор, що містить числа n/3, n/2, n, 2n у порядку зростання; в) вектор, елементами якого є літери Вашого прізвища; г) вектор, що складається з елементів перших двох векторів цього завдання.
2. За допомогою функції seq() створити: а) вектор, що містить 25 + n чисел, що є елементами арифметичної прогресії з першим елементом n/2 та останнім елементом 3n; б) вектор, що містить взяті з кроком 0,5 числа від 10n до 3n.
3. За допомогою функції matrix() сформувати; а) з елементів першого вектора попереднього завдання матрицю, що містить 5 рядків та 6 стовпчиків; б) матрицю, що містить n рядків та 4 стовпчики з векторів, що є взятими у висхідному порядку послідовностями всіх цілих чисел від 1 до n та від n +1 до 2n, відповідно.
4. Знайти:
а) суму першого елемента другого стовпчика та третього елемента третього стовпчика отриманої в останньому завданні матриці;
б) вектор, елементи якого є сумами відповідних елементів першого та другого стовпчиків цієї матриці;
в) вектор, елементи якого є сумами елементів першого рядка та другого стовпчика цієї матриці;
г) матрицю, елементи якої є елементами вказаної матриці помноженими на 3.
5.
а) Створити матрицю розмірності 3n х 3n, елементами якої є цілі числа від n + 1 до 9n2;
б) вивести елементи цієї матриці з номерами n2, 2n2, …, 9n2;
в) надати цим елементам значення n – 1 та вивести результат перетворення;
г) прирівняти до n/2 всі елементи, які є більшими, ніж 2n та вивести результат перетворення;
д) вивести елементи отриманої матриці з номерами від 4n2 до 5n2.
6. Для першого вектора із завдання 2 визначити: суму всіх елементів; добуток всіх елементів; максимальний елемент; мінімальний елемент; довжину; середнє арифметичне; стандартне відхилення.
7.
а) Побудувати діагональну матрицю з другого вектора, створеного у першому завданні;
б) створити масив, у вигляді матриці розмірності 5х5, елементами якої є 25 рівновіддалених чисел від n до 2n; побудувати для цієї матриці транспоновану матрицю;
в) побудувати масив у вигляді таких трьох матриць розмірності nх3: перша матриця містить послідовність цілих чисел від 1 до 3n; друга матриця – послідовність цілих чисел від 2n  + 1 до 5n; третя матриця – послідовність цілих чисел від n  + 1 до 4n.
Остання версія: п'ятниця 11 квітень 2014 21:47