Налаштування файлової системи електронної дисципліни

Файлова система дисципліни призначена для збереження будь яких електронних документів (електронні копії підручників, конспекти лекцій, файли зображень, відео- та аудіо-файли, презентації тощо), які можуть бути застосовані у навчальному процесі або при створенні модулів діяльності. Файлова система може мати певну структуру (теки, теки в теках), яку створює викладач відповідно до своїх міркувань.

Перехід до сторінки файлової системи електронної дисципліни здійснюється за допомогою посилання "Файли" у блоці "Адміністрування".

На рисунку показано фрагмент сторінки файлової системи електронної дисципліни.

Сторінка файлової системи дисципліни

Як видно з рисунку файлова система ще не має своєї структури.

Створення структури файлової системи електронної дисципліни

Структура файлової системи електронної дисципліни представляє собою ієрархію тек та файлів. Першим кроком створення структури є створення ієрархії тек. В основу ієрархії треба закласти будь-який принцип, який буде вам зрозумілий та звичний.

Порада: На нашу думку зрозумілим принципом є розміщення файлів в теках, які відповідають як дисципліні в цілому, так і окремим її заліковим модулям.

Для створення теки здійснюємо перехід до файлової системи дисципліни та натискуємо кнопку "Створити теку".

Створити теку

В текстове поле друкуємо назву теки - бажано латинськими літерами.

Назва теки

Контролюємо появу теки у файловій системі електронної дисципліни.

Нова тека

Зверніть увагу, що з появою теки у файловій системі з'явилися нові налаштування. Це дія "Переназвати" (п.1 на рисунку), за допомогою якої можна змінити назву теки, та інструмент управління теками та файлами (п.2 на рисунку), за допомогою якого можна перемістити, видалити або створити архівний файл з обраних тек та файлів.

На наступному рисунку показана структура файлової системи верхнього рівня, яка створена шляхом багатократного повторення вище описаних дій. В структурі виділена тека "literature" та обрана команда на її переміщення.

Обрання теки для переміщення

Виконання дії переміщення потребує обрання цільової теки переміщення та наступного натиснення кнопки "Перемістити файли сюди".

Цільова тека

В результаті тека "literature" переміщена у теку "common".

Тека переміщення

В наведених прикладах створена структура тек файлової системи електронної дисципліни. Метою теки "common" є збереження загальних файлів дисципліни. Ця тека містить "images" та "literature", призначення яких витікає з їх назв. Метою тек "modul_хх" є збереження файлів, які будуть використовуватися у відповідних модулях.

Остання версія: неділя 13 листопад 2011 07:48