Циклова комісія сфери обслуговування і виробництва та технологій

Комплекс туристичних послуг світового господарства та господарства України розвивається швидкими темпами і включає сферу гостинності та систему підприємств харчової промисловості. Саме вони відіграють провідну роль у презентації вітчизняного туристичного продукту на світовому ринку послуг. Ця індустрія є важливим спектром туристичної діяльності в цілому.

З 01.09.2020 була створена у Фаховому коледжі КПУ нова циклова комісія, метою якої стала інтеграція фахових компетентностей і комплексна підготовка фахових молодших бакалаврів за трьома спеціальностями, які забезпечують якісне функціонування туристичного та готельно-ресторанного обслуговування

Туризм проявляється як форма суспільного споживання специфічних благ, послуг та товарів, утворивши галузь діяльності зі створення цього специфічного продукту та організації його споживання, і вимагає підготовлених фахових молодших бакалаврів зі сформованими загальними та фаховими компетентностями для успішного здійснення професійної діяльності у цих сферах.

 

Спеціальності та освітньо-професійні програмами циклової комісії:

241 Готельно-ресторанна справа – 24 Сфера обслуговування. ОПП Готельно – ресторанна справа

242 Туризм – 24 Сфера обслуговування. ОПП Туризм

181 Харчові технології 18 Виробництво та технології. ОПП Виробництво харчової продукції

Кадровий потенціал циклової комісії

4 викладачі - кандидати наук, спеціалісти вищої категорії
4 викладачі - кандидати наук

3 викладачі - спеціалісти вищої категорії

№п/п

Спеціальність

Посади, які можуть обіймати випускники

Бази практик

Загальні компетентності

1

241 Готельно-ресторанна справа

2482.2 Фахівець з гостинності

3414 Фахівець з готельного обслуговування

4222 Адміністратор, адміністратор залу, бармен, офіціант, адміністратор черговий, метрдотель

ПП „Фарт” ресторан „Саквояж”м. Запоріжжя
ФОП Доня С.В.Готель „Royal” м. Запоріжжя
ФОП Ярошенко О.П. Готель „Алеро” м. Запоріжжя

- здатність використовувати професійно-орієнтовані знання й практичні навички з фундаментальних дисциплін у технологічних процесах харчової промисловості;

- вміння організовувати та керувати технологічними процесами на підприємствах харчової промисловості;

- здатність застосовувати знання та вміння для розв’язання виробничих задач;

- здатність самостійно приймати технічні рішення;

- вміння визначати контрольні критичні точки технологічного процесу та здійснювати аналіз ризиків виробничого процесу;

- уміння застосовувати наукові знання для впровадження у виробництво прогресивних технологій;

- вміння розробляти інноваційні та удосконалювати існуючи технології;

- вміння створювати нові продукти, зокрема спеціального призначення;

- володіння методами контролю технологічних процесів, сировини, напівпродуктів і готової продукції для забезпечення необхідної їх якості;

- навички ведення первинної облікової документації.

2

242 Туризм

1448.1 Менеджер (управитель) з туризму.

3340 Інструктор-методист з туризму.

3414 Фахівець з туристичного обслуговування.

3414 Організатор туристичної і готельної діяльності.

3414 Організатор подорожей (екскурсій).

3414 Фахівець із конференц-сервісу.

3414 Фахівець із організації дозвілля.

3414 Фахівець із туристичної безпеки.

3414 Фахівець із спеціалізованого обслуговування в туризмі.

3439 Інспектор з туризму.

4221 Агент з організації туризму.

Туристична фірма „Поїхали з нами” м. Запоріжжя, туристична фірма СВ-тур м. Запоріжжя, Туристична фірма „Августін” м. Запоріжжя, Туристична фірма „Димона Авиатур” м. Запоріжжя.

3

181 Харчові технології

3355 Фахівці з виробництва борошняних, кондитерських виробів

3357 Фахівці з технології харчування

5122 Виробник харчових напівфабрикатів, кухар, шеф-кухар

ФОП Попов Д.Л.

ТОК „Пересип”

ФОП Дорофеєва І.М. Кафе „Андрій”,

ФОП Заярченко В.В.

Кафе „Вікторія”

ФОП Змієвська Н.М. Кафе „Наталі”

Кадровий потенціал циклової комісії

1 доктор наук
3 викладачі вищої категорії

1 викладач І категорії

1 викладач ІІ категорії

1 спеціаліст

Голова циклової комісії

Дригваль Юлія Ігорівна, спеціаліст першої категорії. Провідний фахівець у галузі туризму та готельно-ресторанної справи.

Стаж роботи в закладах вищої освіти 8 років. Працює на постійній основі. ЇЇ діяльність спрямована на професійну підготовку та професійну адаптацію фахових молодших бакалаврів в галузі туризму та готельно-ресторанної справи. Вона є викладачем з досвідом практичної діяльності. Активно впроваджує інноваційні педагогічні технології та проектні технології. Забезпечує співробітництво циклової комісії з вітчизняними та зарубіжними базами практик судінтів. Що є пріоритетним на сьогодні завданням – створення в Україні туристичної індустрії.

Члени циклової комісії

Кіктенко Оксана Володимирівна, доктор наук

Кіктенко Зінаїда Павлівна, спеціаліст вищої категорії

Дашевська Ірина Миколаївна, спеціаліст вищої категорії

Тувайкін Володимир Опанасович, спеціаліст вищої категорії

Вощінська Юлія Леонідівна, спеціаліст другої категорії

Юнацька Альоша Йосипівна, спеціаліст

Матеріально-технічне забезпечення

- сучасна навчальна лабораторія для відпрацювання лабораторних робіт;

- електронна бібліотека;

- тематичні презентації лекційного та практичного матеріалу;

- навчальний ресторан із обслуговування;

- навчальний готель із обслуговування;

- навчальні кабінети, обладнанні сучасним устаткуванням, мультимедійними засобам.

Навчально-методичне забезпечення

1. Освітньо-професійна програма зі спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа

2. Освітньо-професійна програма зі спеціальності 242 Туризм

3. Освітньо-професійна програма зі спеціальності 181 Харчові технології

4. Навчальний план зі спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа

5. Навчальний план зі спеціальності 242 Туризм

6. Навчальний план зі спеціальності 181 Харчові технології